Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
485
Milyen magas a 2,5 l-es edény, ha a belső átmérője 18 cm?
Levezetés is kéne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, henger, matamatika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
r=9 cm=0,9 dm
A körlap területe r2π=0.81π dm2
Legyen a magasság x:
A térfogat alap*magasság, 2,5 l=2,5dm3
0.81πx=2,5
a magasság körülbelül 0,982438 dm.
0