Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
358
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4
Szorozd meg a második egyenletet 2-vel majd add össze az egyenleteket
Ebből
5x-2y+4x+2y=10+26
9x=36
x=4
Visszahelyettesítéssel y=5
5
Első számjegy: 2x
Második számjegy: x
2x*10+x-36=x*10+2x
21x-36=12x
x=4
Tehát az eredeti szám a 84 volt
0