Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
498
h(x)= lg(3x-2)
Menetét tekintve milyen a függvény?
Mennyi a h(1) érték?
h(x)=3 mennyi az x értéke?
Ábrázold a függvényt, ha 2/3<x<4!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szigorúan monoton nő, mert a logaritmus alapja 1-nél nagyobb

x=1
lg(3*1-2)=lg1=0

3=lg(3x-2)
lg(1000)=lg(3x-2)
A logaritmus függvény kölcsönösen egyértelmű
1000=3x-2
x=334

0