Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekosok segítség!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
515
Egy háromszög csúcsai: A(-4,6), B(-2;-3), C(4,5). Számítsd ki az ma hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kiszámolod a háromszög 3 oldalának hosszát,
AB= (-4+2)2+(6+3)2 = 4+81 = 85 
CB= (4+2)2+(5+3)2 = 36+64 =10
AC= (4+4)2+(6-5)2 = 64+1 = 65 
Aztán innentől skaláris szorzattal kiszámolod valamelyik szöget, (a*b*sinγ)/2 területképletből meglesz a terület, mely egyenlő az a*ma/2-vel, amiből meglesz a magasság
-1