Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
802
Egy bank 4% kamatra fizet betètekre.Ha valaki 6700 Ft-ot helyez el ebben a bankban akkor mennyi kamatra számíthat 1,2 majd 3 év múlva???
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Gondolom a 4% éves kamat, szóval
1 év után 6700*1,04=6968, ebből 268 forint a kamat
2 év után 6700*1,04*1,04=7246,72, ebből 546,72 forint a kamat
3 év után 6700*1,04*1,04*1,04=7536,5888, ebből 836,5888 forint a kamat
0