Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki segíteni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
578
Mennyibe került az enciklopédia, ha 30%-os leszállítás után 43,40 euró volt?



Kinga, Endre és Zsolt egy étteremben ebédelnek. Az étteremben minden nap normál és vegetáriánus menü kérhető, a menük mellé az üdítőt külön kell megrendelni.

Egyik nap a következőket fogyasztották.

Kinga vegetáriánus menü 2 dl ásványvíz

Endre normál menü 3 dl ásványvíz

Zsolt normál menü 2 dl üdítő

A normál menü ára 980 Ft, a vegetáriánus menüé 750 Ft, az ásványvízé 100 Ft/dl, az üdítőé 120 Ft/dl.

Hány forintot fizetett külön-külön Kinga, Endre és Zsolt a saját ebédjéért? Úgy dolgozz, hogy számításaid nyomon követhetők legyenek!



Kinga: Ft

Endre: Ft

Zsolt: Ft
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, szöveges
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
x a kezdeti ár
0,7x=43,4
x=62
2.
Kinga: 750+2*100=950
Endre: 980+3*100=1280
Zsolt: 980+2*120=1220
0