Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki légyszi levezetné nekem az alábbi egyenletet? (Kép)

Főoldal » Középiskola » Matematika
488
köszi előre is!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1/3 · √27-x-2 = 9x-1 · (3⁴)1/4
27-x/2-1 = 3 · 9x-1 · 3
(3³)-x/2-1 = 3²·(3²)x-1
3-3x/2-3 = (3²)x
3-3x/2-3 = 32x
-3x/2-3 = 2x
-3x - 6 = 4x
x = -6/7
0