Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

DOLGOZAT SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Kérlek segítsetek.
Oldd meg az egyenletrendszert! Ellenőrizz!

5x + 2y = −11
8x − 4y = 4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. 5x + 2y = −11
2. 8x − 4y = 4
Beszorzod az első egyenletet 2-vel: 10x+4y=-22
Összeadod a két egyenletet:
8x − 4y+10x+4y=4-22
18x=-18
x=-1
Amiből valamelyikbe visszahelyettesítve 8*(-1)-4y=4, ebből y=-3
Ellenőrzés visszahelyettesítéssel
0