Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika doga

Főoldal » Középiskola » Fizika
673
Egy talicska egyszerre 100 kg tömegű földet szeretnénk eltolni. Mekkora erővel kell emelnünk a talicskát, ha hossza 1,5 m, a teher pedig 30 centiméterre van a kerekének középpontjától?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m=100kg⇒G=1000N
k₁=0,3m (teher erőkarja)
k₂=1,5m
F=?
G·k₁=F·k₂
F=(G·k₁)/k₂=1000·0,3/1,5=200N
0