Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls gyorsan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
516
pitagorasz tétel16 méter hosszú létrát 4,8 méter magas falhoz támasztott unk Milyen távol van a faltól a létra alja
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
pls
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a^2+b^2=c^2
a^2+4,8^2=16^2
a^2+23,04=256
a^2=232,96
a=[gyok]232,96=15,3m

15,3 m távolságra van a létra alja.
1