Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorok SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Két vektor skaláris szorzata:
ab=|a||b|∙cos⁡φ

1) ab≈22,4
2) ab=22
3) ab≈8,2
4) ab=0
5) ab≈-6,34

Megjegyzés:
Két vektor skaláris szorzata akkor és csak akkor pozitív, ha egyik sem zérusvektor, és hajlásszögük: 0° ≤ φ < 90°.
Két vektor skaláris szorzata akkor és csak akkor negatív, ha egyik sem zérusvektor, és hajlásszögük: 90° < φ ≤ 180°.
0