Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
436
NAGYON FONTOS MOST 08:00-RA KÉNE!!!!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
VALAKI SEGÍTSEN, NAGYON FONTOS LENNE 08:00-RA LE KELL ADNOM.!!!!!!!!!!SOS
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Alkalmazandó négy képlet a következő:

`frac{N_p}{N_s}=frac{U_p}{U_s}` ` " "(1)`

`frac{N_p}{N_s}=frac{I_s}{I_p}` ` " "(2)`


`frac{U_p}{U_s}=frac{I_s}{I_p}` => `abs(I_p*U_p)=abs(I_s*U_s)` ` " "(3)`

`abs(P_p)=abs(P_s)` ` " "(4)`

1. és 2. táblázatot (1) alkalmazásával (például Excel segítségével) kitöltheted.

`2400/800=48/U_s => U_s=48*8/24=16 V`
`1200/6000=U_p/1100 => U_p=12*1100/60=220 V`
`N_p/1200=220/110 => N_p=1200*2=2400`
`600/N_s=12/48 => N_s=600*4=2400`

2. táblázat kitöltését segítő adatok:

`600/1200=24/U_s => U_s=24*1200/600=48 V`
`1200/600=U_p/12 => U_p=12*1200/600=24 V`
`N_p/1200=24/24 => N_p=1200`
`1200/N_s=24/6 => N_s=1200/4=300`
`300/1200=12/U_s => U_s=12*1200/300=48 V`
`N_p/600=24/48 => N_p=600/2=300`

3. táblázatot (1)-(4) alkalmazásával szintén kitölthető.

`P_p=114 W => U_p=114/6=19 V => I_s=114/72=19/12 A`
Valamint `400/N_s=19/72 => N_s=400*72/19 ~ 1516`

`P_s=120 W => U_s=120/5=24 V => I_p=120/6=20 A`
Valamint `N_p/2000=6/24 => N_p=12000/24 =500`

`P_s=96 W => I_s=96/48=2A => U_p=96/8=12 V`
Valamint `N_p/1200=12/48 => N_p=1200/4 =300`

`P_p=660 W => U_s=660/6=110 V => I_p=660/220=3 A`
Valamint `1200/N_s=220/110 => N_s=1200/2=600`








Módosítva: 5 éve
0