Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, 6. évfolyam, érdekes feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
507
Egy versenyen 25 kérdésre kell választ adni. A pontszámokat a következő módon számolják: Pontszám egyenlő lesz 25 plusz 4-szer H mínusz R értéke. A H betű a helyes válaszok, az R a rossz válaszok száma, a meg nem oldott feladatok nulla pontot érnek. Egy iskolából 5 tanuló indult a versenyen. Egy tanuló 18 feladatot helyesen megoldott, és 5-öt elrontott; a második 19 feladatot helyesen megoldott és 6-ot elrontott; a harmadik 16 feladatot helyesen megoldott, nem válaszolt 7 feladatra, a többit elrontotta; a negyedik 3-at rontott és 20-at jól megoldott; az ötödik minden kérdésre válaszolt és a helyes megoldásainak száma 17-tel több, mint a hibásoké. Mennyi lett a legeredményesebb és a legkevésbé sikeres versenyző pontszámának a különbsége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Pontszám=25+4 x H-R

1. 25+4 x 18-5=92
2. 25+4 x 19-6=95
3. 25+4 x 16-2=87
4. 25+4 x 20-3=102
5. 25+4 x 17-8=85

legeredményesebb: 4. versenyző (102)
legkevésbé sikeres: 5.versenyző (85)

102-85=17

17 a legeredményesebb és a legkevésbé sikeres versenyző pontszámának különbsége.
0