Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Kérem segítsen valaki!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
500
Teljesen homogén fémlapból háromszöget tervezünk kivágni, amelynek csúcsai a fémlapra helyezett koordináta-rendszerben: A(-3;-4), B(3;-3) és C(0;5). A fémlapon szeretnénk kijelölni azokat az egyeneseket, amelyek mentén a kivágott háromszöglapot alátámasztva az egyensúlyi helyzetben marad. Írjuk fel az ilyen tulajdonságú egyenesek egyenletét.Az összes súlyvonalának a megadása, súlypont (súlyvonalak metszéspontja) meghatározása.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

(1)10x-9y=6
(2)7x+9y=-6
(3)x=0
0