Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
337
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`Me + H_2O -> Me(OH)_2 + H_2`

(Ez általában az alkáliföldfémekre jellemző reakció, akár próbálgatással is meghatározhatom az értéket, hiszen 5 ilyen fémről beszélhetünk)

`n_(H_2) = 5.61/22.41 = 0.25` `mol`

Az n.k.k azt jelenti, hogy "normál körülmények között"

A(normál körülmény (nem pedig standard!) 0°C-t és standard nyomást jelent

A moláris térfogat kiszámítható:

`(RT)/p = (8.314*273K)/101.3 = 22.41`

De érdemes megtanulni, hogy normálállapotban a moláris térfogat ennyi)

Olyan fémet keresek, melynek 10g-ja 0,25 mol

`M = n/m = 0.25/10 = 40`

ez a fém a kalcium.
0