Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
418
Egy 1.2m szèles, ès 1.9m magas vasajtóra àtlóvasat kell tenni. Mekkora ennek hossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Pitagorasz tétel alkalmazásával:
Legyen x az átló
1,2²+1,9²=x²
1,44+3,61=x²
Így x=2,247 méter az átlóvas hossza
0