Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
336
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`MgO + 2HNO_3 -> Mg(NO_3)_2 + H_2O`

`n_(MgO) = 10/(40+16) = 0.179` `mol`

`n_(MgO) = n_(Mg(NO_3)_2) = 0.179` `mol`

`m_(Mg(NO_3)_2) = 0.179*(24+2*62) = 26.5` `g`
0