Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
402
Valaki tudja esedleg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek házi feladat SOS
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a, mivel szabályos a 9szög, ezért ahhoz, hogy megkapjuk 1 oldalát a K-et kell elosztanunk 9-cel, azaz 63/20 : 9=0,35 méter
b, mivel megvan a K, emiatt a 2 szár hosszát úgy kapjuk meg, hogy a kerületből kivonjuk az alapt, azaz 54-18=40 és tudjuk, hogy a 2 szár egyenlő, tehát még elosztjuk 2vel, 40:2=20 cm
1