Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasábok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1744
Rombusz alapú hasábnak, a oldala: 6cm f átlója: 8cm hasáb magassága: 5cm. Mekkora a T (területe),K (kerülete),Ta (alapja) Tp(palástja)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
T=e*f/2
T=8*8/2=64/2=32 cm^2

Alapjának területe: 32 cm^2

Kerülete:
4a=4*6=24 cm

Palástjának területe:
5*6=30 cm^2
4 db-ból áll-> 4*30=120 cm^2

Egész területe, de mivel ez test, felszíne!
2Ta+Tp=2*32+120=184 cm^2
1