Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
577
Valaki segitsen megcsinalni ezeket a feladatokat nagyon nem ertem megoldasi folyamatot ha lehetseges kuldjetek el koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

4.
Egyenes egyenlete: (meg kell tanulni) Ax+By=Ax0+By0
3x+2y = 0

Ha behelyettesítesz, és az egyenlőség igaz, akkor rajta van.

a,
P(2;-3);
Ax+By=Ax0+By0
3*2+2*(-3)=6+(-6)=0
Rajta van

b,
P(1;-2)
3*1+2*(-2)
3-4=-1
nincs rajta

c,
P(-1;-7)
3*-1+2*(-7)
-3-14=-17
nincs rajta

d,
P(4;6)
3*4+2*6
12+12=24
nincs rajta

e,
P(-1;3/2)
3*(-1)+2*1.5
-3+3=0

rajta van

Így utólag megnézve, lehet nem a 4-es volt a kérdés :D
De a lényeg ugyanaz, helyettesíts be.


Ax+By=Ax0+By0
-2x+5y=0
Módosítva: 9 éve
0