Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges Feladatban valaki tudna nekem segíteni sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
625
1. Egy iskolában a kilencedik osztályba 27 tanuló jár. Kétszer több lány van az osztályban, mint fiú. Hiányzás miatt 2 fiú nem írt matematikából dolgozatot. Hány fiú és hány lány írta meg a dolgozatot?

2. Mennyit költött a turista, aki elköltötte a pénze felét és maradt neki 86,32 eurója?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szöveges, feladatok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1.

összesen:27
lány: 2 x
fiú: x

2 x - x - 2 = 25
3 x - 2 = 25/+2
3 x = 27/:3
x = 9

Ell:

fiú: 9
lány: 2 x 9 = 18

Kétszer annyi lány van, mint amennyi fiú.
18+9=27

Válasz: 9-2=7 fiú és 18 lány írta meg a dolgozatot.


2.

pénze: x
elköltött: x:2
maradt: 86,32 euró

x-x:2 = 86,32/ x 2
2 x - x= 86,32
x = 86,32

Ell:

eredeti pénze: 86,32 x 2 = 172,64 euró

Válasz: 86,32 eurót, körülbelül 31640 Ft-ot költött a turista.


0