Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOOOOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
619
5 feladat: Téglatest alakú akvárium méretei: hosszúsága 50cm, szélessége 20cm, magassága 25cm. Hány cm-re lesz a víz szintje az akvárium felső szélétől, ha beletöltenek 19 liter vizet? Válaszát indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
AVszámítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
V1=a*b*c=50*20*25=25000 cm3
19l=19 dm3=19000 cm3=V2=a*b*m(víz magassága)=50*20*m=1000m=19000cm3=19 cm=m
25-19=6 cm

Módosítva: 5 éve
0