Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koncentráció

Főoldal » Középiskola » Kémia
344
Csatoltam képet.Köszönöm előre :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a, visszaméréses sav-bázizis titrálás
b, metilnarancs
c,
`Na_2CO_3 + 2HCl -> 2NaCl + CO_2 + H_2O`
`HCl + NaOH -> NaCl + H_2O`

teljes sósav: 1,02*0,01 = 0,01020 mol
felesleges sósav: 0,00918*0,098 * 5 = 0,004500
felhasznált sósav: 0,0057 mol
1:2 reagál a szóda és a sósav
a szóda tömege: 0,00285 * 106 = 0,3021g
A maradék víz tömege: 0,5129g
a víz anyagmennyisége: 0,02850mol

anyagmennyiség arány: 1:10

`Na_2CO_3 * 10H_2O`
0