Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOOOOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
512
2. feladat: Egy alkatrész forgáskúp alakú tömör test, az alapkör sugara 3cm, alkotója 6cm. Mekkora a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
AVszámítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a= 6cm
r=3cm
m=?
V=?
------------------------------------------------
A magasságot a Pitagorasz tétellel kifejezve:
m=√(a^2-r^2 )=√(6^2-3^2 )=5,196cm≈5,2cm
V=(r^2∙π∙m)/3=(3^2∙π∙5,2)/3≈49 cm^3
Eredmény: 49cm^3 (köbcenti)

A számításhoz szükséges képleteket a Négyjegyű függvénytáblázatok 43. oldalán találod.
0