Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A kör általános egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
691
Kör egyenlete-e? Ha igen, határozzuk meg a középponti kört és a sugarát!
2x²+2y²+6x+8y-10=0

Ezt elkezdtem, de nem tudom, hogy jó végeredmény jött-e ki :/

2x²+2y²+6x+8y-10=0 /:2

x²+y²+3x+4y-5=0
.
.
.
Végeredményem:

O (-2/3 ; -2) r=√8,5=2,915

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
O(-3/2;2)
r=(3 5 )/2
0