Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
337
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

2 x + 3 = x - 5 /-x
x+3= -5/-3
x=-8

Ell:

2 x (-8)+3=(-8)-5
-16+3=(-8)-5
-13=-13


7 - 4 x = 2 x - 17/+4 x
7 = 6 x - 17/+17
24=6 x/:6
4=x

Ell:

7 - 4 x 4= 2 x 4 - 17
7 - 16 = 8 - 17
-9 = -9
0