Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek témazáró :( valaki segítsen kérlek.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
412
Egy iskola röplabdatornán az első négy helyezett csapat az oklevél mellé ajándékutalványt is kapott. Az egyes csapatoknak átadott utalványok értéke olyan mértani sorozatot alkot, amelynek hányadosa 2. Hány forint értékű ajándékutalványt kapott az 1. helyezett, a 2. helyezett, a 3. helyezett és a 4. helyezett csapat, ha összesen 37 500 Ft értékű utalványt osztottak ki? (Válasz csak egy szám 1. helyezettől. A helyezettek egymástól pontosvesszővel és szünettel elválasztva) *
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`S_n = a_1 * (q^(n) - 1)/q-1`

`37500 = a_1 * (2^4 -1)/(2-1)`

`a_1 = 2500`
ez ez a negyedik helyezett.

3.
`a_2 = 5000`
2.
`a_3 = 10000`
1.
`a_4 =20000`
0