Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek témazáró :( valaki segítsen kérlek.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
353
Egy városi sportnapra csoportos aerobik bemutatót szerveznek. A résztvevőket 8 sorban rendezik el úgy, hogy az egyes sorokban állók száma számtani sorozatot alkot.Hányan vesznek részt a bemutatón, ha a második sorba 70, a hatodikba pedig 90 tornász kerül? (Válasz csak egy szám!) *
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`a_n = a_1 + (n-1)d`

`a_2 = a_1+d = 70`
`a_6 = a_1+5d = 90`
`d = 5`
`a_1 = 65`

8 sorban rendezik el őket, nyolc tag összegét kell felírnom
`a_8 = a_1 + 7d = 100`

`S_8 = 8*(65+100)/2 = 660`
0