Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
403
96.óra Gyakorlás 1.) Írd le műveletekkel ! a) Öt egész hat tizedből egy egész hat tized szorozva tíz második hatványával . ( nincs zárójel !!!!) b) ugyanezek a műveletek, de most a kivonást tedd zárójelbe ! 2.) Helyettesítsd be és számítsd ki az algebrai kifejezést ! a-2b= a=6 b=5 3x+y= x=-2 y=4 3.) Írd fel összeg alakban ! a) 2(x-3)= b) a(1+b)= 4.) Végezd el a lehetséges összevonást, majd helyettesíts be és számítsd ki ! 3x-5y+4x-2y-6x= x= egy ketted y= nulla egész kettő tized 5.) Az alaphalmaz a természetes számok halmaza . 2(2x+1)=5x-1 Végezz ellenőrzést ! Válaszolj! 6.) Egy osztályban 3-mal több fiú van, mint lány. Az osztály létszáma 27 fő.Hány fiú és hány lány van az osztályban ? A feladatok megoldását HOLNAP a 10 óra 55 perckor kezdődő ONLINE ÓRÁN fogjuk ellenőrizni ! KÖSZÖNÖM, hogy dolgoztok!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Készítem!
Nem minden feladatot értek ,hogy hogy van. Sokat segítene ha befotóznád!

3. 2(x-3) = 2x-6
a(1+b) = a+ab


6.
lányok: x
fiúk x+3
összes: 27
x + x + 3 = 27 / öv.
2x + 3 = 27 /-3
2x = 24 /:2
x = 12

lányok = 12
fiúk = 12+3=15 fő

A többi feladatot is szívesen megoldom, csak kérlek fotózd be a feladatot, mert így nehezen érthető.
Módosítva: 5 éve
0