Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia zsenik segítsetek! PLS

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
333
Sziasztok!
40%-os NaOH oldatom van. De nekem 1M oldat kell, hogyan tudok készíteni belőle?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
veszek 100g oldatot
benne lesz: 40g NaOH
ez 40/40 = 1 mol
A térfogatát tekintsük 0,1dm^3-nek!

így a jelenlegi koncentráció:
`c = n/V = 1/0.1 = 10`

Ha 1dm^3-re higítom, akkor lesz 1M-os oldatom
Ezt úgy kapom meg, hogyha a 100g oldathoz még 900g vizet öntök.
0