Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia segitséget szeretnék kérni

Főoldal » Általános iskola » Kémia
416
1,Feloldunk 5 g konyhasót 35 g vízben. Mekkora lesz a
keletkezett oldat tömege és az oldat tömegszázalékos
koncentrációja?

2,Feloldunk 15 g cukrot 185 g vízben. Mekkora tömegű
oldatot kapunk, mekkora az oldat tömegszázalékos
koncentrációja?

3,500 g 20 %- os rézgálic oldat mekkora tömegű rézgálicot
tartalmaz?

4, 40%- os kénsav oldat tömege 250 g. Mekkora tömegű
kénsavat és mekkora tömegű vízet tartalmaz az oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A tömegszázalék definíciója:

`w = m_(oa)/m_(oldat)`

1,

`w = (5g)/(5g+35g) = 12.5%`

2,

`w = (15g)/(15g+185g) = 7.5 %

3,

`0.2 = (3.5g)/(x)`
`0.2x = 3.5` `g`
`x = 17.5` `g`

4.
`0.4 = x/250`
`100 = x`
tehát 100g kénsavat és 150g vizet tartalmaz.
0