Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia segitséget szeretnék kérni

Főoldal » Általános iskola » Kémia
497
500 g 20 tömeg%-os sósav –oldatot 250 g vízzel hígítunk.
Hány tömeg%-os lesz az oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A tömegszázalék definíciója:

`w = m_(oa)/m_(oldat)`

`0.2 = x/500`

`x = 100` `g`

Az oldott anyag tömege nem változik

`w = 100/(500+250)`

`w= 13.3%`
0