Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika dinamika TZ egyik kérdés

Főoldal » Középiskola » Fizika
699
A kérdés így szól:
Mekkora úton gyorsítottam fel a 800kg tömegű testet 54km/h sebességre ha az erő 800N volt?
Kérlek azt is írd le hogy hogy számoltál . Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
F=m*a
a=F/m
a=800N/800kg=1 m/s2

54 km/h -> 15 m/s [54:3.6 (váltószám)]

Képlet:
t=Δv/a
(0m/s-15m/s)/1m/s^2

Ez a gyorsulás ideje, amiből kiszámítható már az út hossza.
Módosítva: 9 éve
0

Energiamegmaradással érdemes számolni.

v = 54 km/h = 15 m/s
A test mozgási energiája az út végén:
E = 1/2·m·v² = 1/2·800·15²
Az F erő munkája s úton:
W = F·s = 800·s

Ez a kettő megegyezik, hisz az erő munkája gyorsította fel:
E = W
1/2·800·15² = 800·s
s = 15²/2 méter
Módosítva: 9 éve
0