Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
502
Tankönyv 173. oldal 2. feladat:

A Ki nevet a végén? elnevezésű játékban 3 mezővel maradtam le Berta mögött, és én jövök. a) Mennyi a valószínűsége annak, hogy ki tudom ütni? b) Mennyi a valószínűsége annak, hogy elé kerülök? c) Mennyi a valószínűsége annak, hogy a következő lépésnél ő üt ki engem, ha 5-öst dobtam?
Sürgős
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Nm tom
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
6 félét dobhatok:
Ha 3-at dobok akkor kiütöm. Ennek 1:6 az esélye.
Ha 4; 5; 6-ot dobok, akkor elé kerülök. Ennek 3:6 = 1:2 az esélye
Ha 1; 2-őt akkor mögötte maradok. Ennek 2:6 = 1:3 az esélye

a, 1:6 esélye van
b, 3:6 =1:2 esélye van
c, 1:6 (magyarázom lent)

Ha 5-öst dobok, akkor 2 mezővel kerülök Berta elé, mivel 3-mal voltam lemaradva.
Ezután ő csakis akkor fog kiütni, ha 2-őt dob. 6 félét dobhat, így annak az esélye, hogy pont 2-est dob 1:6-hoz.
0