Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kis gúla térfogatának kiszámolása?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1622
Négyoldalú szabályos gúla alapéle 32 mm, magassága 40 mm.
a) Mekkora a térfogata? Ide nekem kijött 13653,2 cm3, ez rendben volt.
Viszont: b) A gúla tetetjéről az alaplappal párhuzamos síkkal levágunk egy 8 mm magasságú kis gúlát. Mekkora a levágott kis gúla és a keletkező csonka gúla térfogata?

Addig rendben van, hogy a kis gúlát kell kiszámolnom, majd kivonnom a teljes gúla térfogatából hogy megkapjam a csonka gúlát is. Viszont ott csak a magasságot ismertem fel, nem tudom hogyan kéne kiszámolnom.

Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
0

Csatoltam képet.
0

Egyébként ha a magasság 40:8=5-de, akkor az alapél is, így a=32:5=6,4, tehát
V=(6,4²·8):3=109,2267 cm³
0