Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
804
Mennyi 40%-os alkoholt adjunk 2liter 25%-os alkoholhoz, hogy 30%-ot kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
X liter alkoholt adunk hozzá
x*0.4 + 2*0.25 = (x+2)*0.3
0.4x + 0.5 = 0.3x + 0.6
0.1x = 0.1
x = 1 litert kell hozzáadni
0