Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légy Jó Mindhalálig!SOS!!! VALAKI SEGÍTSEN!NAGYON KÉNE, MÉG MA!

804
Írd az idézet mellé a szereplő nevét!


“Ez egy ideges, kemény legény volt,agyagsárga lobogó haja volt,s felfelé törülve viselte,szigorú, villámló szeme volt,s kemény ökle. Úgy csapkodta a krétát a táblához,hogy pattogott,néha az ötödik padban ülőknek is majd kiverte a szemét a krétadarab” ……………………………………………..

“Az ő apja igen nagy úr volt,egész Debrecenben a legnagyobb,persze ő meg olyan úrfi volt,hát mit tudta a kollégiumi szokásokat,csak bejárt oda. Csúfolták is eleget titokban a háta mögött, bársonyruhája miatt,meg a térdnadrágja s karcsú lábszárai miatt.” …………………………………………………

“A kézelője mindig ragyogó fehér volt, s az aranygomb csillogott benne,mindig tarka selyem nyakkendője volt,egészen lazán kötve, de sohasem csokorra.Nagy gigerli volt,a nadrágja olyan bő volt, mint a cipője hossza,s fel volt hajtva tenyérnyi magasan, még ha sár nem volt is.” ……………………………………..

“Az egyetlen jó társa,aki a Péterfia utcában lakik,egészen kint az erdő felé,egy olyan furcsa lakásban,amilyen nincs több a világon.A nagyanyjával lakik egy kapubolt felett,egy olyan pici szobában,hogy csoda. Csak ők tudnak ott lakni, mert másnak alacsony volna, de ő még kisfiú, még valamicskével őnála is kisebb és vékonyabb. ……………………………………….

“Egészen piros öregúr volt,nem is lehetett nagyon öreg, vastag bajusza volt, dús és lobogó, egészen gyönyörű fehér bajusz. Egészséges és derült ember volt, s oly tisztán nézett kék szemével, hogy az ember zavarban volt előtte,nem hitte volna az ember, hogy nem lát.” ………………………………………..

“ A lány egészen piros volt,előrehajolt a kézimunka felett,s gyönyörű szép lány volt. Fekete bogárszeme volt,s az úgy csillogott, mintha külön világított volna,az arca piros volt,de azért gyenge fehér a széleken, s amikor szólt, roppant sok porcelánfehér fog volt a szájában. Ez volt rajta a legfeltűnőbb.”
……………………………………………………………

“Nagy legény volt a kollégiumban és iszonyatosan tudott lumpolni.Tavaly oda is volt valahol, s nem is volt Debrecenben,de mintha azt hallotta volna, hogy évek óta nem volt neki szabad otthon lakni, mert az apja nem tűrte ; az édesanyja egyszer kifizette az adósságát titokban” …………………………………………………….


A választ előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS!!!
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Szia!

1. Báthory tanár úr
2. Orczy apja
3. Gyéres tanár úr
4. Gimesi
5. Pósalaky úr
6. Doroghy Bella
7. Török bácsi fia, János
Módosítva: 3 éve
0