Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekból szükségem lenne segítségre :)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
513
Egy szabályos sokszög csúcsainak száma: n = 13.
Átlóinak száma:
Belső szögeinek összege:
Egy belső szöge:
Tükörtengelyek száma:
Középpontosan tükrös-e? Válaszodat indokold, miért igen, vagy miért nem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Átlóinak száma:
Erre van egy képlet:
(n-3)*n/2 = (13-3)*13/2 = 130/2= 65
65 átlója van.

Belső szögeinek összege:
Erre is van egy képlet:
(n-2)*180 = (13-2)*180 = 1980
Belső szögeink összege 1980 fok.

13 csúcsa van így 1980/13 = 152,30 lesz egy belső szögének nagysága.

Tükörtengelye nincs. (Páratlan csúcs szám)
Középpontosan tükrös.
0