Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Alkén összegképlete

Főoldal » Középiskola » Kémia
420
Egy alkén tökéletes elégetéséhez kilencszeres mennyiségű oxigénre van szükség. Mi az alkén összegképlete?
Mi a pontos képlete, ha van cisz-transz izomere, és hidrogén-klorid addíciójával olyan vegyületté alakul, amelyik akirális?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`1C_nH_(2n) + 3n/2 O_2 -> nCO_2 + nH_2O`

`3n/2 = 9`

`n = 6`

Tehát ez egy hexénizomer
`C_6H_12`

Ha van cisz-transz izomere:
`CH_3-C(CH_3)=CH-CH_2-CH_3`

Ez HCl addíció után:
`CH_3-C(Cl)(CH_3)-CH_2-CH_2-CH_3`
lesz, mely akirális
Módosítva: 5 éve
1