Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok megoldása egyenlettel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
541
Két csap közül az első 15 óra alatt, a második 18 óra alatt töltene meg egy víztárolót. A víztároló mekkora részét tölti meg:
1. az első csap 1 óra alatt
2. az első csap 6 óra alatt
3. a második csap x óra alatt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. 1/15-öd részét
2. 1*6/15 = 6/15 = 0,4 részét
3. x/8 = 1/8x részét
0