Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Harmonikus rezgőmozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
2798
A harmonikus rezgőmozgást végző test kitérése az idő függvényében: y=0,12sin5πt , ahol a kitérést méterben, az időt másodpercben mérjük.

amplitúdó (A) ?
körfrekvencia?
rezgés frekvencia (f) ?
rezgésidő (T) ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Az amplitúdó 0.12, leolvasható a kitérésfüggvényből.
1

y = A ∙ sin ω ∙ t
Tehát a körfrekvencia 5π

ω = 2π / T
5π = 2π / T
T = 2/5

f = 1 / T = 5 / 2
1