Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy henger térfogat, felszín számítós feladathoz kérnék segítséget SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
777
1.Egy kör sugara 8 cm. Mekkora a kerülete? Mennyi a területe?

2.Egy henger alapkörének átmérője 20 cm, magassága 50 cm. a.)Mennyi a térfogata? b.) Számítsd ki a felszínét!

3.Egy fémből készült hasáb alapjának területe 13 cm2, magassága 15 cm. Mennyi a térfogata?
4.Egy henger térfogata 307,72 cm3, magassága 2 cm. a.)Mennyi az alapkörének sugara?
5. Egy üvegből készült henger alakú váza falvastagsága mindenütt 1 cm. Külső méretei: átmérő 10 cm, magasság 25 cm. Mennyi víz fér bele?

képletet is kaphatnék hozzá? köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. r=8 cm
K=2×r×π=2×8×3,14=50,24 cm
T=r2×π=82×3,14=64×3,14=200,96 cm2

2. d=20 cm
r= d:2=20:2=10 cm
a=50 cm
a) V=r2×π×a=102×3,14×50=100×3,14×50=15700 cm3
b) A= 2×r×π(r+a)=2×10×3,14(10+50)=2×10×3,14×60=3768 cm2

3. Ta=13 cm2 a=15 cm
Ta=r2×π
13=r2×3,14 /:3,14
4,14=r2
 4,14 =r
2,03=r
V=r2×π×a=2,032×3,14×15=4,14×3,14×15=194,994 cm3

4. V=307,72 cm3 a=2 cm
V=r2×π×a
307,72=r2×3,14×2 /:2
153,86=r2×3,14 /:3,14
49=r2
 49 =r
7=r

5. d=10 cm a=25 cm
r=d:2=10:2=5 cm
V=r2×π×a=52×3,14×25=25×3,14×25=1962,5 cm3
V=1962,5 cm3=1,9625 dm3=1,9625 l
0