Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Magek sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
364
1. Ha 200g oldatban 32g cukor van, akkor 200g ccukor hány gramm ugyanolyan töménységű oldatban van?
2. Ha a 120 Ft-os túrós batyuból 24 db-ot tudok venni, akkor a 90 Ft-os meggyes párnából mennyire futja a pénzemből?
3. 4,5kg almáért fizettem 1575 Ft-ot. Mennyit fizetnék 5,2kg almáért?
4. Ha 5 nap alatt megoldok 35 matekpéldát, akkor 7 nap alatt mennyit oldok meg?
5 Ha egy percenként 140 szót gépelő profi gépíró egy szöveget 16 perc alatt gépel be, akkor egy átlagos, 56 szó/perc sebességgel gépelő embernek hány perc alatt sikerülne ugyanezt a szöveget beírnia?
 
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. 200 / 32 = X / 200, X = 1250
2. 120 x 24 = 2880, 2880 / 90 = 32
3. 1575 / 4.5 x 5.2 = 1820
4. 35 / 5 x 7 = 49
5. 16 x 140 = 2240, 2240 / 56 = 40
0