Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tetraéder

Főoldal » Középiskola » Matematika
531
Egy szabályos tetraéder alapjának a területe 17cm2. Mekkora a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A=a^2 √3
a=√(17/√3)≈3,13cm
V=(a^3 *√2)/12=(3,13^3 *√2)/12≈3,61cm^3
0