Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
310
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
az egyenes meredeksége a bezárt szög tangense
y-ra kell rendezni az egyenletet
2y = 6x - 30
y = 3x -15
tan(szög) = 3
ekkor vissza kell keresni a szögfüggvényben, ami valamelyik számológépen arcus tangensként (arctan), vagy tan-1-gyel van jelölve
arctan(3) = 71,57
71,57o-os szöget zár be
0