Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek megoldása mérlegelvvel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
451
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni az alábbi feladatok levezetésében?

7-3x=2x-3

2x+8=11
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
7-3x=2x-3 /+3
10-3x=2x /+3x
10=5x /:5
2=x

2x+8=11 /-8
2x=3 /:2
x=3/2 = 1.5
0