Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat egyenlettel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
975
Egy gépkocsira összesen 3840 kg téglát raktak fel. Az egyik fajtájú tégla tömege darabonként 4,75 kg, a másiké 1,70 kg. Hány téglát tettek fel a kocsira fajtánként, ha összesen 1046 tégla volt a kocsin?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
I.: darab: x, tömeg: x·4,75
II.: darab: 1046 – x, tömeg: 1,7 * (1046 – x)

4,75x + 1,7 * (1046 - x) = 3840
4,75x + 1778,2 - 1,7x = 3840
3,05x + 1778,2 = 3840
3,05x = 2061,8
x = 676

A nehezebbik téglából 676 db volt, a könnyebből 370 db volt.
0