Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia teszt

Főoldal » Általános iskola » Kémia
450
Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fontos nagyon
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Mengyelejev.

Üres helyeket hagyott: igaz

periódus szám = elektronhéjak száma : igaz

VII. főcsoportban a telítetlen héjon 7 elektron van: igaz

A Ca elektron szerkezete 2,8,10: hamis, mert 2,8,8,2

A kálium elektronszerkezete 2,8,8,1: igaz

Az atomban a p-szám=e-szám: igaz, mert az atom kifelé semleges.

A függőleges oszlopot periódusnak nevezzük: hamis, mert csoportoknak nevezzük. A periódusok a sorok.

A periódus szám=főcsoport száma: hamis. (A kettőnek semmi köze egymáshoz.)

Az argon elektron szerkezete 2,8,8: igaz

A Na elektron szerkezete 2,6,3: hamis, mert 2,8,1 (a 2. héjnak kell előbb telítődnie)

A rendszám az atomban=e-szám: ez igaz, mert atomban ezek megegyeznek.

A rendszám=p-szám: igaz.

A N e-szerkezete 2,5: igaz

2 mol Be = 2*9=18 g NEM 8
1/4 mol Kr = 84/4=21 g NEM 8
1/5 mol Ca = 20/5 = 4 g NEM 8
2 mol He = 2*4 = 8 g IGEN 8
8 mol H = 8*1= 8 g IGEN 8
1 mol O = 1*16= 16 g NEM 8
0,5 mol Na = 0,5*23= 11,5 g NEM 8
1/4 mol Mg = 24/4 = 6 g NEM 8

közös: A Be, Mg, Ca ugyanabban a főcsoportban vannak.
eltérő: az elektronhéjak száma

0