Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

0,2 kg tömegű 12 literes vödörben 4 m mély kútból vizet húzunk fel. Mekkora a hatásfok? Mekkora a végzett munka, ha a vödör olyan láncon függ, amelynek tömege méternként 1 kg?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1111
Le tudná valaki ezt írni részletesen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A hatásfok a hasznos energia osztva a befektetett energiával ezért:
12÷12,2=0.983
A vizes vödör emeléséhez szükséges munka:
W1=12,2×10×4=488J
A lánc súlya összesen 4 kg. A lánc tömegközéppontja 2 méter mélyen van, ezért a lánc emeléséhez szükséges munka:
W2=4×10×2=80J
W1+W2=568J
0