Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladatlap 8.o

Főoldal » Általános iskola » Kémia
586
Sziasztok ezt a 2 oldalas kémia feladatlapot kéne megcsinálnom. Tudnátok segíteni?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, 8. osztály, 8.o
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1.
F: 2,7
Cl: 2,8,7

hasonlóság: 7 külső elektronjuk van
különbség: a F-nak 2, a Cl-nak 3 elektron héja van.

2.
O: 2,6
S: 2,8,6

hasonlóság: 6 külső elektronjuk van
különbség: az oxigénnek 2, a kénnek 3 elektron héja van.

3.
Cl + e- → Cl-
klorid-ion keletkezik

4.
O + 2 e- → O2-
oxid-ion keletkezik

5.
S + 2 e- → S2-
szulfid-ion keletkezik

6.
levegő: színtelen, szagtalan, gáz, táplálja az égést, -190 C-on cseppfolyósodik

7.
oxigén: színtelen, szagtalan, gáz, táplálja az égést, vízben kis mértékben oldódik

8.
hidrogén: színtelen, szagtalan, gáz, a levegőnél kisebb a sűrűsége, éghető

9.
metán + vízgőz → hidrogén + szén-monoxid

10.
cinkre sósavat öntünk

11.
Zn + 2 HCl → ZnCl₂ + H₂
cink + sósav → cink-klorid + hidrogén

12.
kén égése:
S + O₂ → SO₂

32 g kén elégetésekor 32+32=64 g kén-dioxid keletkezik.
4 g kén elégetésekor x g kén-dioxid keletkezik.

32/4 = 64/x
8=64/x
x=64/8=8 g kén-dioxid keletkezik 4 g kén elégetésekor.

másik számolási mód:
4 a 32-nek 8-ad része, akkor arányosan ennyivel kevesebb, tehát 64/8=8 g kén-dioxid keletkezik.

13,
kén égése:
S + O₂ → SO₂

32 g kén 32 g oxigénnel egyesül
4 g kén x g oxigénnel egyesül.

32/4=32/x
8=32/x
x=32/8= 4 g oxigénnel egyesül 4 g kén.

másik számolási mód:
4 a 32-nek 8-ad része, akkor arányosan ennyivel kevesebb, tehát 32/8=4 g oxigénnel egyesül 4 g kén.

14.
oxigén
oxigén
nitrogén
szén-monoxid
oxigén, nitrogén
szén-dioxid
szén-dioxid
oxigén
nitrogén
szén-dioxid
szén-monoxid
szén-dioxid
szén-dioxid
szén-dioxid
szén-monoxid
oxigén

15. kétféle, grafit és gyémánt, atomrácsnak nevezzük.

16.
A szén-dioxid színtelen, szagtalan gáz, a levegő egyik összetevője. Nem éghető gáz. ... szén-dioxid tartalmú gázzal oltják a tüzet.

17.
CO₂ + C → 2 CO
szén-dioxid + szén → szén-monoxid

18.
97% tengervíz, 3% tavak, folyók, 1% édesvíz

19.
Az ásványvíz olyan oldat, amely legalább 500 mg/liter oldott anyagot tartalmaz.
A gyógyvíz ...
0